Bakteri Tahi Bayi Digunakan Untuk Membuat Sosej

SEPANYOL: Sekumpulan penyelidik dari Sepanyol yakin terdapatnya bakteria sihat untuk badan dari najis bayi.Anna Jofre, ketua penyelidik Institut Catalonia Makanan dan Penyelidikan Pertanian Girona, berkata bakteria probiotik Lactobacillus dan Bifidobacterium banyak terdapat dalam sebatang sosej.

Sebahagian pembuat paperoni dan salami juga memerlukan proses penapaian bakteria.Mereka telah mengambil sampel najis daripada 43 bayi berusia lingkungan 0-6 bulan. Bakteria dalam najis tersebut telah digunakan untuk membuat sosej yang dipanggil “fuet” atau “chorizo”.

Hasilnya, kumpulan penyelidik ini mampu menghasilkan sosej yang berkualiti tinggi dengan kandungan probiotik terbaik di dalamnya.Mereka juga makan dan merasakan sosej itu dan menurut mereka rasanya lebih enak berbanding sosej biasa.

Bagaimanapun, manfaat sosej bakteria najis bayi ini kepada kesihatan belum benar-benar terbukti.

Kredit : http://selangor2u.com
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment